THE LAKER
THE LAKER

Traditioneel houten speedboot gebouwd door mensen met PTSS

Rogier Derkx

Over Mij

Mijn naam is Rogier Derkx. Oorspronkelijk ben ik opgeleid als activiteitenbegeleider in de zorg. In de loop der jaren ben ik via een omweg in de houtbranche terecht gekomen. Sinds 2012 heb ik een eigen bedrijf in restauratie van boten en produceer ik o.a. op maat gemaakte kunststof teakdekken.

Daarnaast is interesse en zorg voor de medemens altijd mijn tweede natuur geweest. En hoe mooi zou het zijn als ik vakmanschap en medemenselijkheid zou combineren met de opzet van een nieuw project: het bouwen van The Laker, samen met mensen met PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom).

k
SPEEDBOOT
build by the strongest

The laker

The Laker is een traditionele houten speedboot, van 6 x 2 meter en is traditioneel met latten gebouwd. Hij werd gebruikt in de jaren zestig als werkboot tussen verschillende eilandjes in de Verenigde Staten. The Laker wordt samen met mij gebouwd door mensen met PTSS. Zij zijn onze helden, geüniformeerden maar ook natuurlijk de niet-geüniformeerden die gediend hebben voor ons land, onze vrijheid en veiligheid. Zij hebben zich ingezet voor ons en daardoor vind ik het vanzelfsprekend om iets terug te doen. In 2020 heb ik een tekening van deze Runabout (speedboot) aangeschaft en deze zodanig aangepast, dat het model traditioneel blijft met de looks en de vaareigenschappen. De bouwwijze is echter wel zodanig aangepast, dat het bouwen van de romp minder arbeidsintensief is. Verder ben ik er met behulp van moderne CNC- en traditionele houttechnieken in geslaagd om een geweldige stijlvolle boot te kunnen gaan bouwen. Er worden enkel en alleen kwalitatief de beste materialen gebruikt, zodat een optimaal resultaat gewaarborgd zal zijn.

WERKWIJZE
ONS DOEL

WERKWIJZE

• Met het bouwen van The Laker wil ik het mogelijk maken voor mensen met PTSS, om even de gedachten te verzetten tijdens het werken aan dit schitterende project, met natuurlijke materialen, in een ontspannen sfeer. Mensen die even "niets aan hun hoofd" willen hebben, maar lekker een dag/dagdeel met de handen willen werken.

• We werken in kleine teams van 2 tot 3 personen in een overzichtelijke werkplaats. Alle handelingen aan de boot zijn repeterend en makkelijk uit te voeren. Ik begeleid het hele werkproces van stap tot stap.

• Wil je je aansluiten om mee te bouwen aan The Laker? Je bepaalt zelf op voorhand hoe vaak per week je wilt komen. Een uurtje, dagdeel of hele dag, ik bespreek het graag met je.

• Mijn doel is om samen The Laker te bouwen, waar we met zijn allen trots op kunnen zijn en waar we tegelijkertijd ook veel van kunnen leren.